Back

Samenwerking KNAF en TAC Academy

KNAF Cursus

De KNAF en de TAC Academy zijn een samenwerking aangegaan waardoor KNAF-licentiehouders voortaan 10% korting krijgen bij inschrijving voor een van de geselecteerde autosport-gerelateerde cursussen van het in Waalwijk gevestigde opleidingsinstituut. De TAC Academy biedt een breed pakket cursussen aan waarmee niet alleen startende autosporters meteen op het juiste spoor worden gezet, maar ook gevorderde techneuten hun kennis kunnen verdiepen.

De TAC Academy werd in 2017 opgericht door The Autosport Company. De in Waalwijk gevestigde leverancier van allerhande autosport-gerelateerde onderdelen en toebehoren wilde daarmee op een professionele wijze invulling geven aan de grote vraag naar op de praktijk gerichte technische opleidingen. De TAC Academy heeft dan ook niet voor niets ‘de schakel naar de praktijk’ groot in het logo staan. “Het begon bij ons met lezingen en die zijn heel leerzaam, maar het meeste leer je toch door het zelf in de praktijk te doen. Zo zijn onze cursussen, opleidingen en workshops ontstaan waarin men zelf aan de slag kan. Er wordt altijd gewerkt met kleine groepjes zodat iedereen volop aandacht krijgt”, aldus Ferdi Biesheuvel, drijvende kracht achter de TAC Academy.

Inmiddels biedt de TAC Academy een breed pakket aan cursussen en zelfs volledige opleidingen waarbij wordt samengewerkt met diverse vooraanstaande Nederlandse instituten. Daarbij wordt in Waalwijk gebruik gemaakt van een volledig geoutilleerde trainingslocatie waarin niet alleen alle gereedschappen en materialen aanwezig zijn, maar ook test- en vermogensbanken en 3D uitlijnapparatuur. Naast vaste docenten maakt de TAC Academy voor specifieke gebieden gebruik van erkende specialisten. “Het is altijd weer leuk om na afloop de reacties van ervaren techneuten te horen die alles al dachten te weten, maar op zo’n cursus dan toch weer allerlei nieuwe dingen hebben opgestoken”, aldus BiesheuveI.

De KNAF wil als overkoepelende federatie en vraagbaak voor de Nederlandse autosport niet alleen beginnende autosporters behoeden voor de vele (technische) valkuilen die er zijn, maar ook gevorderde techneuten de kans bieden hun kennis te verdiepen. De KNAF kwam vervolgens in contact met de TAC Academy en dit bleek de juiste partner om invulling aan deze plannen te geven. Om de drempel tot het inschrijven voor een cursus te verlagen, krijgen KNAF-licentiehouders voortaan 10% korting op een geselecteerd aantal autosport-gerelateerde cursussen van de TAC Academy. Tot het pakket behoort bijvoorbeeld de cursus ‘Hoe bouw je een competitieauto’. Daarin wordt onder andere aandacht besteed aan alle geldende regels zodat een deelnemer bij de keuring voor zijn eerste wedstrijd niet voor vervelende en veelal dure verrassingen komt te staan. Daarnaast omvat het pakket momenteel de cursussen aerodynamica, wegligging, uitlijnen & uitwegen, schokdempers, magic numbers en data acquisitie. Het pakket waarop de korting van toepassing is zal wellicht in de nabije toekomst nog worden uitgebreid.

Inschrijven door de cursussen kan gewoon via de website van de TAC Academy waarna bij vermelding van het KNAF-licentienummer de 10% korting automatisch wordt verrekend.

Het spreekt voor zich dat de locatie van de TAC Academy is aangepast aan alle geldende coronavoorschriften.

Voor meer informatie omtrent alle cursussen en opleidingen van de TAC Academy zie www.tacacademy.nl of email naar info@tacacademy.nl. De genoemde cursussen waarop de 10% korting van toepassing is staan op de website vermeld onder het kopje ‘aanbod’ en dan ‘motorsport’. Voor informatie over de Knac Nationale Autosport Federatie zie www.knaf.nl.

De waardering van tacacademy.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 825 reviews.