Back

Onze Faciliteiten

Het beoefenen van een ambacht vraagt om een geschikte werkomgeving. Om een plek met alle faciliteiten voor jouw vak. TAC Academy beschikt over meerdere werklocaties waar de kwaliteiten van vakmensen volop tot hun recht komen. Denk bijvoorbeeld aan opstellingen met cilinderkoppen, differentiëlen, carburateurs, schokbrekers, motoren maar ook aan werkplaatsen voor fietsenmakers. Ook detailing staat centraal, zoals het professioneel auto poetsen en polijsten. Inpandig is er ook een testcel met een 4×4 rollenbank en een 3D uitlijn- en uitweeg apparatuur aanwezig. Op de 3e etage is een hele ruimte ingericht voor alles op het gebied van Signing, zoals het beplakken van auto’s, keukens, meubels en kozijnen. Maar ook tweewielers; fietsen, scooters en motoren. Alles staat tot je beschikking. Wist je dat er ook een snackmuur aanwezig is in het KennisCafé? Op deze pagina vind je het overzicht van al onze faciliteiten.

Fietstechniek

Deze afdeling is bestemd voor fiets gerelateerde trainingen, en is uitgerust met een zestal elektrische fiets takels. Op deze manier kan er op een ergonomische manier trainingen worden gevolgd. Ook is er voldoende gereedschap voor iedereen aanwezig.

Deze ruimte wordt onder andere gebruikt bij de trainingen:
– Fietstechniek-basisvaardigheden
E-Bike Specialist
Wielen Spaken

Signing

Op de 3e etage is een hele ruimte ingericht voor alles op het gebied van Signing, zoals het beplakken van auto’s, keukens, meubels en kozijnen. Maar ook tweewielers; fietsen, scooters en motoren. Alles staat tot je beschikking. Het stickeren van componenten is iets wat steeds vaker voorkomt en is helemaal “hot” op dit moment.

Deze ruimte wordt onder andere gebruikt bij de trainingen:
– Oriëntatie Signmonteur
– Carwrapping
Belettering
– Wrappen van tweewielers
– Restylen met interieurfolie
Renoveren met exterieurfolie
Upgraden met interieurfolie voor boten, caravans en campers

Detailing

Deze ruimte is voorzien van diverse componenten om poets en polijst trainingen te kunnen verzorgen. In deze ruimte vind je onder andere bumpers, deuren, motorkappen, kofferkleppen en schermen. Kortom; alles wat je tijdens poets en polijst werkzaamheden kan tegenkomen. Deze trainingen worden gegeven door een ervaren docent met veel kennis uit het bedrijfsleven.

Deze ruimte wordt onder andere gebruikt bij de trainingen:
– Professioneel auto poetsen en polijsten
Autoschoonmaken – basisvaardigheden

Paint Protection Film

Dit lokaal is onze nieuwste aanwinst sinds maart 2023. Tijdens de training komen verschillen onderdelen aan bod, zoals PPF bevestigen op spiegels, motorkap, spatschermen en bumpers.

Deze ruimte wordt onder andere gebruikt bij de trainingen:
– Paint Protection Film

Reparatietechniek

Deze praktijkruimte staat in het teken van een 5-tal praktijktrainingen op het gebied van reparatietechnieken. Tijdens deze 1-daagse praktijkdag krijg je uitleg van diverse producten, tips & trucs en leer je alle basistechnieken betreft cosmetisch repareren.

Deze ruimte wordt onder andere gebruikt bij de trainingen:
– Professionele reparatietechnieken voor Kunststof en Alu Kozijnen en Deuren
Professionele reparatietechnieken voor Interieurbouw en Meubels
Professionele reparatietechnieken voor Vloeren en Trappen
Professionele reparatietechnieken voor Natuursteen, Sanitair en Tegels
– Professionele reparatietechnieken voor Cementgebonden vloeren, leefbeton en PU-gietvloeren

Scooters

Doordat wij onder andere actief zijn in de branche “Mobiliteit” verzorgen wij diverse specifieke trainingen voor scholen, bedrijven en instanties. Het onderdeel “Scootertechniek” is een onderdeel van het mobiliteitspakket. Heeft u interesse in een betreffende cursus omtrent scootertechniek? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Deze ruimte wordt onder andere gebruikt bij de trainingen:
Scootertechniek

Motorfietsen

Ook de afdeling motorfietsen mag niet ontbreken in onze praktijkruimte. Er zijn een 4 tal motorfietsen aanwezig, allen geplaatst op een motorheftafel.

Deze ruimte wordt onder andere gebruikt bij de trainingen:
Motorfietstechniek: Klein + Groot onderhoud
Motorfietstechniek: Motorblok
Motorfietstechniek: Bijzondere werkzaamheden

Multifunctionele praktijklokaal

Ook op de 3e etage vind je dit multifunctionele praktijklokaal. Hier wordt o.a. de training windowfilm op autoruiten georganiseerd. Een echt doe-training waar je 90% van de dag bezig bent om alle kneepjes van het vak te leren op het gebied van ramen blinderen.

Deze ruimte wordt onder andere gebruikt bij de trainingen:
– Windowfilm op autoruiten
– Turbotechniek
Motormanagement

KennisCafé

In het KennisCafé kun je heerlijk genieten van een uitgebreide lunch in buffetvorm. De lunch bestaat uit diverse verse broodjes, beleg, zoetwaren, fruit en yoghurt. Uiteraard mag de snackmuur niet ontbreken. Ook is deze ruimte uitermate geschikt voor een (bedrijfs)presentatie / bijeenkomst. Het KennisCafé biedt 65 zitplaatsen. Wil je deze ruimte afhuren voor bijvoorbeeld een bijeenkomst / vergadering? Vraag naar de mogelijkheden.

Theorielokalen

In januari 2021 zijn er twee nieuwe leslokalen gerealiseerd. Beide zijn voorzien van goede luchtventilatie met de normen van nu.  En….als klap op de vuurpijl; 86 inch touchscreen!  Ook is deze ruimte uitermate geschikt voor een (bedrijfs)presentatie / bijeenkomst. Wil je deze ruimte afhuren? Vraag naar de mogelijkheden.

Voertuig techniek

In deze apart ingerichte praktijkruimte zijn voornamelijk cilinderkoppen, carburateurs en nokkenassen ten toon gesteld. Deze omgeving telt in totaal 12 werkstations met ieder zijn eigen gereedschapskist.

Deze ruimte wordt onder andere gebruikt bij de trainingen:
Praktijk: Nokkenas
Praktijk: Cilinderkop

Motoren afdeling

Deze ruimte is ingericht met acht verschillende motoren om diverse handelingen aan te verrichten. Ieder werkstation heeft zijn eigen gereedschapskist en is daar ook verantwoordelijk voor.

Deze ruimte wordt onder andere gebruikt bij de trainingen:
Praktijk: Draaiend gedeelte
Praktijk: Differentieel

4x4 Testbank cursus

4×4 Testbank

In onze praktijkruimte is een hypermoderne 4×4 rollentestbank geïnstalleerd. Op deze testbank kunnen we zowel 2- als 4-wiel aangedreven auto’s testen, meten en afstellen.

De waardering van tacacademy.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 849 reviews.