Back

Praktijktraining: Houtrotsanering – basisvaardigheden

Doelgroep:
Deze 1-daagse training is speciaal bedoeld voor medewerkers die in een kort tijdbestek kennis willen opdoen in de houtrotsanering middels het Renovaid systeem.

Als houtrot specialist weet u als geen ander dat de kwaliteit van werkzaamheden valt of staat met het vakmanschap van uw medewerkers. Ook Renovaid is van mening dat de kwaliteit van haar producten pas tot zijn recht komt bij een juiste applicatie techniek.

De Praktijktraining Houtrotsanering is een 1- daagse cursus waarin via uitleg producten, tips & trucs en praktijkoefening de juiste basistechnieken worden aangeleerd. Wij geven deze praktijktraining in samenwerking met Renovaid, welke al jarenlang de expert is op het gebied van houtrotsanering. Precies afgestemd op uw branche en alledaagse problemen, werkt u samen met de cursusleider om verschillende reparatietechnieken onder de knie te krijgen.

Met deze training leert u verschillende ondergronden en de invloeden hierop te herkennen. Tevens kunt u de risico’s op het ontstaan van houtrot inschatten om preventieve maatregelen te nemen. Ook wordt u onderwezen in de eigenschappen van de Renovaid producten zodat u goed kunt vaststellen welk Renovaid systeem bij welke situatie het meest geëigend is.

Tijdens de theorie en de praktijk wordt er uitvoerig stilgestaan bij de basistechnieken van effectief en efficiënt onderhoud. Van het open frezen met de juiste freestechniek tot het dichtzetten van de reparatie om deze vervolgens perfect strak af te messen. Onder begeleiding van een ervaren trainer leert u de 3 meest voorkomende reparatietechnieken in de praktijk toe te passen.

Deze 1-daagse training bestaat uit zowel theorie als praktijk

Inhoud theoretisch deel:
Duur: 1 ochtend
Achtergronden van het ontstaan van houtrot
Productkennis Renovaid producten
Reparatiemethoden
ARBO en Milieu

Inhoud praktisch deel:
Duur: 1 middag
Aanpak openstaande verbinding
Het zetten van een pastareparatie
Demonstratie door de cursusleider, lamineren, toepassing Renoglas, etc.

Renovaid hecht waarde aan hout.

Renovaid is een jonge en dynamische onderneming die zich, vanuit haar jarenlange ervaring en expertise, heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling en applicatie van preventieve, curatieve en duurzame houtreparatie- en houtrenovatiesystemen voor het behoud en beheer van houtwerktoepassingen, kozijnwerken, timmer- en gevelelementen.
Binnen een netwerk van deskundige adviseurs en leveranciers heeft Renovaid zich in 15 jaar tijd ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie die architecten, woningbouwcorporaties, bouwbedrijven en verfgroothandels ondersteunt in het kostenbewust herstel en levensduur verlengend onderhoud van houtwerk in bestaande woningen en gebouwen.
Houtrenovatieproducten en onderhoudsconcepten die in een verouderde woning- en projectmarkt voorzien in kosteneffectief beheer en duurzaam behoud van vastgoed.
Renovaid biedt daarmee maatwerkoplossingen, waarin productcomponenten, begeleiding en applicatietechnieken naadloos aansluiten bij de onderhoudseisen die door de markt worden gesteld.

In samenwerking met TAC Academy verzorgt Renovaid de Praktijktraining: Houtrotsanering

Eindtoetsing / certificering
Deze praktijktraining wordt afgesloten met een TAC Academy Certificaat van vakbekwaamheid.

Medewerkers die met goed gevolg een Renovaid cursus hebben doorlopen of bewezen hebben over voldoende vakmanschap en kennis te beschikken, dit ter beoordeling van Renovaid, worden gecertificeerd. Zij ontvangen dan een op naam gestelde pas.

Meer leren? Volg ook de vervolgcursus Houtrotsanering.
Voor deze praktijktraining is er ook een eendaagse vervolgtraining. Tijdens deze eendaagse praktijktraining gaan wij dieper in op hetgeen er tijdens de basisvaardigheden lessen is uitgelegd. Meer informatie over deze vervolg cursus kunt hier vinden: Praktijktraining: Houtrotsanering-Vervolg

CRKBO
TAC Academy, is geregistreerd in het CRKBO register en voldoet aan de kwaliteitscode voor onderwijsinstellingen in het kort beroepsonderwijs. De cursussen en opleidingen die wij aanbieden zijn daarmee vrijgesteld van BTW. Ben jij in bezit van een leercheque? Of heb je een opleidingsbudget? Weet dan dat je budget 100% besteed kan worden, er wordt dus geen BTW berekent.

Praktijktraining: Houtrotsanering – basisvaardigheden

Aanvangsniveau: geen
Niveau: beginner
Duur: 1 dag van 7 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 4 / maximaal 5

Studiebelasting
Cursusomvang in uren 6,5 lesuren
De aangeboden training bevat geen zelfstudie.

Studiemateriaal:
Alle cursisten ontvangen een informatiemap bij aankomst.

Eindtoets / Certificering:
Deze cursus wordt bij een positieve beoordeling afgesloten met een certificaat van TAC Academy.

Informatie en aanmelding:
Om je aan te melden kun je op de rode “direct aanmelden” knop klikken. In de agenda of op deze pagina. Eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur cursus
1 dag

Deelnemers

Wij werken in kleine groepen, aan deze cursus kunnen maximaal 5 personen deelnemen.

€ 275 p.p.

Vrijgesteld van BTW
incl. lunch en certificaat
De waardering van tacacademy.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 683 reviews.