Platform Mobiliteit en Transport
Op 11 februari vindt er bij TAC Academy een bijeenkomst plaats in de reeks van het flexibele keuze scholingsaanbod M&T. Dit is een praktijkgerichte middag van het Platform Mobiliteit en Transport die in het teken staat van professionalisering T&L middels een docentenstagemiddag.
Bij TAC Academy worden twee M&T – disciplines onder de loep genomen.
1. EEN AUTO PROFESSIONEEL UITLIJNEN & UITWEGEN
“Bepalend voor het weggedrag van een voertuig en vaak onderschat”
Leer meer inzicht te krijgen in het weggedrag van uw auto. Uitlijnen is het in de juiste lijn zetten van de wielen. Dit is van groot belang om een auto stabiel te laten zijn tijdens rechtuit rijden, remmen en in de bochten. Naast het uitlijnen is ook het uitwegen van een auto van groot belang om de best mogelijke prestaties uit uw auto te halen. De gewichtsverdeling is namelijk belangrijk voor de druk op de wielen tijdens het nemen van een bocht of tijdens het remmen.
Tijdens deze middag laten we precies zien wat het verschil kan zijn als u met een te lage of te hoge bandenspanning rijdt. Dit laten we zien aan de hand van digitale apparatuur die ook gebruikt wordt bij de formule 1.
Als cursusauto wordt er gebruik gemaakt van een echte SUBARU IMPREZA WRC die in het wereldkampioenschap rally’s heeft gereden. Tevens wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden de plussen en de minnen getoond wat een verkeerde afstelling voor invloed heeft op het weggedrag van uw auto. Na afloop van deze cursus ben je in staat om alle voorkomende afstelling op de juiste wijze te beoordelen en zo het meeste rendement uit een auto weet te halen.
De apparatuur die gebruikt wordt voor de uitleg van deze workshop is een geavanceerde Hunter 3D uitlijnbrug die speciaal aangepast is voor extreme auto’s, met als aanvulling een digitale Intercomp-uitweegset om extra inzicht te krijgen in het weggedrag van een auto.
2. DE WERKING VAN EEN MOTORMANAGMENT-SYSTEEM ONDER BELASTING OP EEN ROLLENTESTBANK
Aan de hand van een auto die staat opgesteld op een 4×4 testbank laten we u in vogelvlucht de werking zien van een motormanagementsysteem.
Tijdens deze workshop belichten we de werking van een systeem, en krijg je meer inzicht in de mogelijkheden en de werking van een (programmeerbaar) motormanagement-systeem. Tijdens deze middag gaan we vooral aan de slag met praktijkvoorbeelden wat u snel inzicht geeft over het systeem en de werking ervan.
De kennis die u hier opdoet is ook toepasbaar bij vele andere systemen.
De High-Tech 4×4 rollenbank die bij deze praktijkcursus gebruik wordt is één van de meest geavanceerde testbank van Nederland. Drive Cycle Test: door geïntrigeerde software wordt er op de testbank een programma nagereden net als in de praktijk. Tijdens deze “route” worden alle waardes gelogd voor bijvoorbeeld een emissie test. De testbank is gemonteerd in een geluidsabsorberende cel met een rijwindkoeling van 50.000m3 per uur.
Alle deelnemers zijn in de gelegenheid deel te nemen aan beide praktijkdelen. Al met al een leuke leerzame middag die u zeker niet mag missen!
Aanmelden
Deelname is alleen mogelijk voor docenten aangesloten bij het Platform VMBO Mobiliteit en Transport. U kunt zich, tot 3 februari 2020, aanmelden bij het secretariaat van het Platform M&T: secretariaat@platformmobiliteitentransport.nl