Back

Online training: Reviseren ja of nee?

Doelgroep: Deze online training is voor iedereen die zelf wenst te bepalen of er motormechanisch iets mis is. Of juist de werkzaamheden niet langer wenst uit te besteden.
Ben jij geïnteresseerd in motorslijtage, het vaststellen van motorslijtage en je wilt leren goed te kunnen meten? Dan is deze online training ideaal voor je!  Deze online training is ook zeer geschikt ter voorbereiding op een praktijkexamen mechanische diagnose in de mobiliteitsbranche.

Deze online training is voorzien van diverse videopresentaties, afbeeldingen, praktische instructievideo’s en diverse vragen. Een mooie combinatie van theorie en praktijk!

Tevens is deze online training een meerwaarde voor mensen die een opleiding volgen in de autotechniek- bedrijfsautotechniek- of motorfietstechniek.

Dit ga je leren:
De cursus bestaat uit twee delen; het eerste deel gaat het over motorconditie en aanverwante onderwerpen aan motorconditie. Het tweede gedeelte van de cursus gaat over het mechanisch meten aan motoronderdelen en het interpreteren van meetgegevens.

De onderwerpen zijn:

 • Motorconditie.
 • Meten van motorconditie en het stappenplan
 • Diagnose m.b.t. het meten van de motorconditie
 • Olieverbruik en oliedruk.
 • Mechanisch meten, zoals aflezen schuifmaat, schroefmaat, micrometer en binnentaster.
 • Nokkenas meten met schroefdraad en meetklok.
 • Zuigveergroef en slotspeling meten.
 • Zuigerdiameter.
 • Cilinderdiameter.
 • Zuiger-en cilinderspeling berekenen.
 • Glijlager meten met o.a. plasticage.
 • Axiaal lagerspeling meten.

Hoe werkt de online training
Bij aanschaf van deze online training heb jij 90 dagen toegang tot de online leeromgeving. Jij kan in je eigen tijd en tempo werken aan de modules. Na de laatste dag verloopt automatisch je toegang.  Mocht je niet voldoende tijd hebben, dan is het mogelijk om je toegang per 30 dagen te verlengen a €25. Ook heb je toegang tot de besloten Facebookgroep van Baltus Motor Techniek. Hier heb je de mogelijkheid om ervaringen met elkaar uit te wisselen, vragen te stellen en te netwerken.

Alle online trainingen kunnen vanaf elke plaats met internetverbinding gevolgd worden.

Bij elke online training die volledig is afgerond ontvang je het bijbehorende certificaat.

Na je aankoop ontvang je binnen 48 uur een e-mail met daarin een inlogcode.

In samenwerking met Baltus Motor Techniek is deze online training tot stand gekomen. Baltus van ‘t Hof is sinds van 2007 tot met 2021 docent motorvoertuigentechniek. “Als kind ontdekte ik mijn interesse in techniek en door te sleutelen aan een kapotte bosmaaier en later een bromfiets was mijn technisch en praktisch lot verzegeld!”  Zijn motto is daarom: Iedereen kan techniek leren! Je bent nooit uitgeleerd.

Aanbod praktijktrainingen
Heb jij de online training goed afgerond en ben je benieuwd naar een praktijkdag? Wij bieden diverse 1-daagse praktijktrainingen aan, zoals een dag sleutelen aan een cilinderkop, nokkenas, schokdemper of draaiend gedeelte. Onder begeleiding van een ervaring trainer ga jij zelf aan de slag! Check de agenda voor alle geplande data. Meer informatie: klik hier

Duur online training
90 dagen toegang

Aantal hoofdstukken
16

€ 295,00

vrijgesteld van BTW
Incl. opdrachten en toegang forum
De waardering van tacacademy.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 826 reviews.