Praktijktraining: Motorfietstechniek Groot Onderhoud – Gevorderden

Doelgroep: Iedereen die zijn of haar motorfiets zelfstandig wil onderhouden. Voorkennis is erg wenselijk (volg “Klein onderhoud (basis)”.

Voor iedereen die al klein onderhoud aan zijn motor doet en nu de stap wil maken naar het uitvoeren van groot onderhoud hebben we nu een gevorderdencursus opgezet. De insteek is om onder begeleiding o.a.: kleppen te stellen en de carburateurs / injectie te synchroniseren. Tijdens de cursus wordt de techniek bijgebracht en verklaard en er worden moeilijke reparaties voorgedaan. Er worden diverse klepstel methodes gedemonstreerd en voorvork-olie vervangen.

Kosten voor deelname aan deze praktijktraining zijn slechts 295,- excl. BTW per persoon. Inbegrepen is hierbij ook een uitgebreide lunch. Na afloop van deze praktijkdag krijgt u bij goede uitvoering van de opdrachten een certificaat van deelname.

Voor het volgen van deze cursus is het raadzaam om eerst de cursus Basis Onderhoud te volgen.

Wat er onder andere tijdens de cursus aan bod komt:

  • Demontage kuipdelen.
  • Benzinetank verwijderen.
  • Luchtfilter controleren en luchtfilterhuis demonteren.
  • Bougies vervangen en uitleg over codes.
  • Kleppen stellen, uitleg over de verschillende methodes van stellen.
  • Carburateurs/injectie synchroniseren.
  • Carburateurs demonteren en reinigen.

Kennis wordt o.a. bijgebracht over: verschillende manieren van kleppenstellen die gebruikt worden en hoe dit af te stellen, op welke manier er gesynchroniseerd moet worden.

Tijden cursus:
Deze cursus duurt een gehele dag. De inloop is van 08:30 tot 09:00 uur. Om 09:00 uur zullen wij starten en zal duren tot circa 16:30 uur. In de loop van de dag verzorgen wij voor u een uitgebreide lunch.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur cursus
1 dag

Maximaal
4 personen

€ 295,00

excl. BTW
Inclusief uitgebreide lunch