Theoriecursus: Aerodynamica voor competitie auto’s

Doelgroep: Iedereen die in de autosport actief is en die meer wilt weten over aerodynamica voor competitie auto’s.

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt:

De cursus begint met uitleg van het basisprincipe: lage snelheid betekent hoge statische druk, en hoge snelheid betekent lage statische druk. In dit kader wordt ook de werking van de Pitotbuis toegelicht.

Vervolgens worden de bekende waarden CL (Liftcoëfficiënt) en CD (Weerstandscoëfficiënt) uitgelegd, en wordt uitgelegd hoe deze in de praktijk gemeten kunnen worden zonder dat er dure windtunnels aan te pas hoeven te komen. Ook wordt getoond hoe je aan de hand van bestaande data van de auto de CD waarde kan worden afgeleid. Vanzelfsprekend wordt de werking van een vleugel uitgelegd. Dit gebeurt niet op de gebruikelijke wijze, maar op een vrij onorthodoxe methode welke gebaseerd is op de massatraagheid van de lucht. Uiteraard mag de ‘Gurney flap’ in de uitleg niet ontbreken.

Zelfs voor racewagens zonder vleugels is de theorie rond een splitter, onderbodem en diffusor interessant. Veel amateurracers zullen hier hun voordeel uit kunnen halen.

Ook de invloed van ‘rake’ (dat is het omhoog brengen van de achterkant van de auto) op de aerodynamica wordt aangetoond. Maar ook de gevolgen hiervan voor de voertuigdynamica door de veranderingen in de positie van het roll-centre en het zwaartepunt.

Voor de liefhebbers volgen dan nog de werking van de NACA-ducts, en een beknopt inzicht in de luchtstroom voor en na een radiator.

Deelnemers van deze cursus leren niet alleen veel basistheorie maar krijgen ook vele nuttige tips die met beperkte middelen direct in de praktijk toepasbaar zijn.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur cursus
1 dagdeel

Deelnemers
Min 6 / Max 10

€ 125,00

excl. BTW
incl. lunch en naslagwerk
De waardering van tacacademy.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 201 reviews.