Praktijktraining: Schroefdraad

Met deze praktijktraining ‘schroefdraad’ behandelen we de verschillende schroefdraad-uitvoeringen. Wij willen je gedurende de training laten zien op welke manier je verschillende soorten schroefdraad kunt herkennen en indien nodig repareren.

Wat is schroefdraad?

Schroefdraad is de spiraalvormige rug of verhoging aangebracht op bijvoorbeeld een bout en respectievelijk in een moer, die dan samen worden gebruikt om twee voorwerpen met een draaiende beweging aan elkaar te bevestigen door klemming.
Als je een bout goed bekijkt loopt onder de kop een spiraalvormige rug of draad. Deze draad kan vanaf het eindpunt van de bout helemaal naar de kop doorlopen of op verschillende plaatsen van de bout eindigen. Dit is afhankelijk van het type bout dat wordt gebruikt. De moer heeft aan de binnenkant ook schroefdraad. De schroefdraad van een passende moer valt precies om de schroefdraad van de bout. Hierdoor kan de moer aangedraaid worden om de bout en kunnen materialen met elkaar worden verbonden door middel van een klemming.

Schroefdraad is er in verschillende soorten. Het is belangrijk dat de juiste maten bij elkaar worden gehanteerd. Wanneer dat niet gebeurd en bouten en moeren met geweld in elkaar worden gedraaid, kan schroefdraad beschadigen of is de verbinding ondeugdelijk.

Tijdens deze training behandelen we de volgende schroefdraden: UNF, NPT, BSP en metrisch draad.

Wat er onder andere tijdens deze praktijktraining aan bod komt:

  • Soorten schroefdraad en de verschillen
  • Verdeling van de Inch
  • Verwijdering van afgebroken bouten
  • Herkenning van de verschillende schroefdraden
  • Boutkeuze in verband met materiaalsterkte
  • Welke sleutelset moeten we gebruiken?
  • Herkenning van tappen aan de hand van het aantal gangen per inch
  • Schroefdraad repareren (met helicoils)
  • Verkrijgbaarheid van Engelse bouten en moeren en speciaal gereedschap.

Tijden:
Deze training duurt van 9:00 tot 12:30 uur. Aansluitend verzorgen wij voor u een lunch en krijgt u tevens een naslagwerk om thuis nog eens alles door te kunnen lezen. Bekijk voor beschikbare data de onderstaande agenda.

Theoriecursus: Schroefdraad

Aanvangsniveau: geen
Niveau: beginner
Duur: 1 dagdeel van 4 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 4/ maximaal 8

Studiebelasting
Cursusomvang in uren 4 lesuren.

Studiemateriaal:
Naslagwerk en gereedschap is inbegrepen

Eindtoets / Certificering:
Niet van toepassing.

Informatie en aanmelding:
Om je aan te melden kun je in de agenda of op deze pagina de rode “direct aanmelden” knop klikken. Eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

1 dagdeel

Deelnemers

Wij werken in kleine groepen, aan deze cursus kunnen maximaal 8 personen deelnemen.

€ 150 p.p.

Vrijgesteld van BTW
incl. lunch en certificaat
De waardering van tacacademy.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 504 reviews.