Back

Theoriecursus: Technisch Tekeninglezen – Basiskennis

Het goed kunnen lezen en interpreteren van een technische tekening is een heel belangrijk onderdeel van de werkzaamheden die plaatsvinden in technische bedrijven. Wanneer de boodschap van de tekening niet goed over komt op de productiemedewerker kan dit grote gevolgen hebben voor het resultaat van het eindproduct.

TAC Academy biedt een cursus aan waarin de productiemedewerkers de technische tekening goed leren te lezen en te begrijpen. Er wordt bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan het kunnen visualiseren van een 2D naar een 3D product. De cursist leert de tekening toe te passen tijdens de praktijk.

Daarnaast worden onder andere de volgende onderdelen behandeld tijdens deze 2-daagse theoriecursus:

  • Maatvoering
  • Lijnsoorten
  • Doorsneden
  • Schalen
  • Symbolen
  • (las) aanduidingen
  • Projectiemethoden
  • De stuklijst

In vrijwel alle disciplines van de werktuigbouwkunde kunnen de opgedane kennis en vaardigheden uit deze cursus worden toegepast.

Voor wie is deze cursus Technisch Tekeninglezen bedoeld:
De cursus is geschikt voor medewerkers bij productiebedrijven in de constructie, machinebouw, plaat verwerkende industrie of verspanen, die betrokken zijn bij het vervaardigen en controleren van producten.
Door het goed kunnen lezen van de technische tekening, kunnen werkzaamheden efficiënter en met minder afkeur uitgevoerd worden. In deze cursus leert u niet alleen een technische tekening te lezen, maar ook de betekenis van vorm- en plaat toleranties en oppervlakteruwheid kennen. Deze basiscursus vormt een goede opstap naar de vervolgcursus ‘Tekeninglezen voor gevorderden’.

Eindtoets en certificaat
Deze cursus wordt afgesloten met een eindtoets. Indien deze moet goed resultaat wordt afgesloten ontvangt de deelnemer een certificaat van vakbekwaamheid.

Cursus Technisch Tekeninglezen – Basiskennis

Aanvangsniveau: Basiskennis tekeninglezen
Niveau: beginners en geschikt als opfriscursus
Duur: 2 dagen van 7 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 4 / maximaal 5

Studiebelasting
Cursusomvang in uren 12 lesuren / 2 lessen van ieder 6 uur.

Studiemateriaal:
Niet van toepassing.

Eindtoets / Certificering:
Deze cursus wordt afgesloten met een eindtoets. Cursisten krijgen bij goede beoordeling een certificaat.

Informatie en aanmelding:
Om je aan te melden kun je op de rode “direct aanmelden” knop klikken. In de agenda of op deze pagina. Eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur cursus
2 dagen

Deelnemers

Wij werken in kleine groepen, aan deze cursus kunnen maximaal 5 personen deelnemen.

€ 595 p.p.

Vrijgesteld van BTW
incl. lunch en certificaat
De waardering van tacacademy.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 589 reviews.