Praktijktraining: Wrappen van Tweewielers – basisvaardigheden

Doelgroep:
Deze cursus is voor idereen die de techniek van het wrappen van tweewielers (fietsen / motoren / scooters) eigen willen maken. Er is geen specifieke voorkennis vereist.

Iedereen kent wel het wrappen van auto’s maar het wrappen van motoren, scooters en fietsen is ‘een ander verhaal.’ We wrappen al heel wat jaren auto’s. Maar voor het restylen met folie van tweewielers heb je toch echt meer kennis nodig. Tijdens deze praktijktraining krijg je die extra kennis. En leer je alles wat je moet weten om wrapfolie professioneel aan te kunnen brengen.

Het wrappen van een ronde benzinetank. Het frame van een fiets.
Over het saaie blauw van een scooter een ‘Matte Metallic Moss Green’ plakken!
Wat dacht je van een mooie full colourprint? Of een hout, RVS, carbon of marmerlook?
Kleuren of stijlen combineren en zo een uniek en spannend design samenstellen.

De mogelijkheden zijn eindeloos. ‘Het wrappen van een motor lijkt vaak moeilijk. Met de nodige kennis is hij hooguit nog bewerkelijk…

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt:

 • voorbehandelen van ondergronden
 • de eigenschappen van wrapfolie
 • montage op vlakke en licht glooiende ondergronden
 • montage op ronde en sterk glooiende onderdelen (ronde vormen)
 • rakel en snijdtechnieken en het gebruik en hanteren van het gereedschap
 • foutjes herstellen
 • complex gevormde ondergronden en uitsparingen
 • afwerking en kwaliteit
 • voorkomen van loskomen van folie
 • het maken van ‘Inlays’ en het gebruik van Knifeless tape
 • tips en ‘troubleshooting’

DDS DrumaDDS Druma BV is al sinds 1956 prominent toeleverancier van verbruiksmaterialen en apparatuur voor de sign-, print- en zeefdrukindustrie. Naast de bekende A-merken bieden wij tevens voordelige eigen merken aan voor de Nederlandse en Belgische markt. Wij kenmerken ons door een zeer breed assortiment, scherpe prijzen en gedegen kennis van de markt en alle denkbare toepassingen.

Niet alleen in de autosport is decoratie al lang gemeengoed, ook zakelijke toepassingen en particulier gebruik groeien de laatste jaren enorm. Niet in de laatste plaats door het aantal innovatieve foliematerialen en verwerkingsmogelijkheden die jaarlijks op de markt komen. Bijblijven met uw kennis en ervaring zijn daarom enorm belangrijk voor het succesvol toepassen van belettering en wrappen. Uw klanten hebben hoge verwachtingen van hun project en wij zijn van mening dat we u als professionele gebruiker hierbij verder kunnen brengen.

Om deze reden is Druma sinds 2018 partner van TAC Academy. Met deze samenwerking hebben wij de best beschikbare kennis over materialen en toepassingen gebundeld, waarmee we u kunnen verzekeren van een waardevolle voorsprong in uw markt. En natuurlijk zijn deze workshops niet alleen leerzaam, ze zijn bovendien gezellig en maken dat u collega’s ontmoet met wie u ervaringen kan uitwisselen.

Wat is er inbegrepen bij deze praktijktraining:
De nieuwste, innoverende en meest veilige wrap-technieken worden gedemonstreerd en uitgebreid geoefend. Deze workshop duurt 2 dagen en start beide dagen om 09:00 uur tot circa 16:00. uur. Kosten voor deelname aan de tweedaagse praktijktraining Wrappen van Tweewielers zijn slechts € 695,- (vrijgesteld van BTW). De totaalprijs is inclusief de kosten van het lesmateriaal, een naslagwerk, en voorbeelden uit de praktijk. Je krijg van ons een set met tools (toolbag gevuld met rakel, wrapwiltjes, rakelvilt, snijmesje en 2 wraphandschoenen), welke jij na deze cursus mag houden. Ook ligt er meer dan voldoende folie voor je klaar, zodat je tijdens deze 2 dagen kunt oefenen. Uiteraard zorgen wij ook voor iets te drinken en een uitgebreide lunch. Na afloop van de cursus ontvangt je tevens van ons een certificaat.

Eindtoetsing / certificering:
Deze vakcursus wordt afgesloten met een TAC Academy Certificaat van vakbekwaamheid.

Praktijktraining: Wrappen van Tweewielers – basisvaardigheden

Aanvangsniveau: geen
Niveau: beginner
Duur: 2 dagen van 7 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 3 / maximaal 5

Studiebelasting
Cursusomvang in uren 14 lesuren / 2 lessen van ieder 7 uur.

Studiemateriaal:
Inbegrepen zijn een set tools (gereedschap) en naslagwerk welke jij na de cursus mag houden. Indien gewenst kan jij zelf werkschoenen en werkkleding meenemen.
Ook ligt er meer dan voldoende folie voor je klaar, zodat je tijdens deze 2 dagen kunt oefenen.

Eindtoets / Certificering:
Deze cursus wordt bij een positieve beoordeling afgesloten met een certificaat van TAC Academy.

Informatie en aanmelding:
Om je aan te melden kun je op de rode “direct aanmelden” knop klikken. In de agenda of op deze pagina. Eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur cursus
2 dagen

Deelnemers

Wij werken in kleine groepen, aan deze cursus kunnen maximaal 5 personen deelnemen.

€ 695 p.p.

Vrijgesteld van BTW
incl. lunch en certificaat
De waardering van tacacademy.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 379 reviews.