Back

Praktijktraining: Renoveren met exterieurfolie

Doelgroep:
Degene die de vaardigheden van het plakken van gevels en kozijnen met exterieurfolie eigen willen maken. Ideaal voor onder andere schilder-, bouw-, vastgoedonderhoud- en renovatiebedrijven. Geschikt voor zowel de zakelijke als particuliere cursist.

Normaliter wordt het exterieur geschilderd of gespoten om een gebouw een upgrade of andere uitstraling te geven. Tijdens deze workshop leer je niet schilderen maar plakken! Renoveren, restylen en beschermen van exterieur van gebouwen met duurzame zelfklevende folie. Gevelelementen worden steeds vaker op deze manier ‘omgekleurd’ met een sneller, mooi en duurzaam alternatief voor schilderen en spuiten.

Het beplakken van aluminium en kunststof kozijnen. Verkleurde of verkalkte gevelelementen. Met houtnerf, strak, hoogglans, glans in alle kleuren. Mat, RVS of beton look. Motieven en Full colourprints… De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tijdens deze 2-daagse praktijktraining leer je alles wat jij moet weten om exterieurfolie / facadefilm professioneel aan te kunnen brengen. Het voorbehandelen van ondergronden. Waar moet je rekening mee houden. Verschillende montagetechnieken. De eigenschappen van de folie. Hoe om te gaan met kit randen, raamrubbers, hoeken en verstekken.

Deze praktijktraining is ideaal voor onder andere schilder-, bouw-, vastgoedonderhoud- en renovatiebedrijven. Er wordt ook hier gewerkt met de betere merken folie

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt:

  • Voorbehandelen van ondergronden.
  • De eigenschappen van exterieurfolie en facadefilm.
  • Montage en technieken op kozijnen.
  • Montage en technieken op grotere panelen.
  • Rakelen en snijden.
  • Verwerking onder verschillende weersomstandigheden.
  • Hoe om te gaan met corrosie, verkalking, teflon en meer.
  • Afwerking en duurzaamheid. (langs randen, kit, raamrubbers, beslag en meer).
  • Tips en troubleshooting.

Omdat wij werken in kleine groepjes is er voldoende tijd om al je vragen te stellen.
Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel. 

Mocht je na de training nog advies nodig hebben of loop je tegen bepaalde dingen aan? Geen probleem, wij staan je graag te woord!

Wat is er inbegrepen bij deze praktijktraining:
De totaalprijs is inclusief de kosten van het lesmateriaal, een naslagwerk, en voorbeelden uit de praktijk. Ook krijg jij van ons een set met tools (toolbag gevuld met rakel, wrapwiltjes, rakelvilt, snijmesje en 2 wraphandschoenen), welke jij na deze cursus mag houden. Ook ligt er meer dan voldoende folie voor je klaar, zodat je tijdens deze dag kunt oefenen. Uiteraard zorgen wij ook voor iets te drinken en een uitgebreide lunch. Na afloop van de cursus ontvangt je tevens van ons een certificaat.

CRKBO
TAC Academy, is geregistreerd in het CRKBO register en voldoet aan de kwaliteitscode voor onderwijsinstellingen in het kort beroepsonderwijs. De cursussen en opleidingen die wij aanbieden zijn daarmee vrijgesteld van BTW. Ben jij in bezit van een leercheque? Of heb je een opleidingsbudget? Weet dan dat je budget 100% besteed kan worden, er wordt dus geen BTW berekent.

Praktijktraining: Renoveren met Folie

Aanvangsniveau: geen
Niveau: beginner
Duur: 2 dagen van 7 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 3 / maximaal 6

Studiebelasting
Cursusomvang in uren 14 lesuren / 2 lessen van ieder 7 uur.
De aangeboden training bevat geen zelfstudie.

Studiemateriaal:
Inbegrepen zijn een set tools (gereedschap) welke jij na de cursus mag houden. Indien gewenst kan jij zelf werkschoenen en werkkleding meenemen.
Ook ligt er meer dan voldoende folie voor je klaar, zodat je tijdens deze 2 dagen kunt oefenen.

Eindtoets / Certificering:
Deze cursus wordt bij een positieve beoordeling afgesloten met een certificaat van TAC Academy.

Informatie en aanmelding:
Om je aan te melden kun je op de rode “direct aanmelden” knop klikken. In de agenda of op deze pagina. Eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur cursus
2 dagen

Deelnemers

Wij werken in kleine groepen, aan deze cursus kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

€ 795 p.p.

Vrijgesteld van BTW
Incl. lunch en certificaat
De waardering van tacacademy.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 657 reviews.