Back

Praktijktraining: Onthechten van folie voorkomen

wrap laat losDeze workshop is speciaal voor Signbedrijven, Beletteraars en Carwrappers, beginnend of ervaren, die er zeker van willen zijn dat de door hen gemonteerde folie de komende jaren niet (meer) los gaat laten.

Het loslaten van folie is namelijk een vaak voorkomend probleem en heeft verschillende oorzaken of het is een combinatie van factoren. Tijdens deze praktijktraining leer je alles over die factoren, de juiste volgorde en nieuwste methoden voor het duurzaam en klachtenloos monteren van folie op voertuigen. Omdat er behoorlijk wat oorzaken zijn, en de montage technieken vaak nieuw en soms lastig, is dit een uitgebreide workshop van 2 dagen. Het volgen van deze 2 daagse praktijktraining verkleind de kans op onthechting van folie gegarandeerd en aanzienlijk!

Wat leer jij bij de cursus Onthechten van folie voorkomen.

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt zijn de onderstaande onderwerpen:

 • Foliekeuze.
 • Het op de juiste manier stretchen en vervormen van deze folie.
 • Vorm van de ondergrond en de bijbehorende montage technieken.
 • Ondergrond en laksystemen.
 • Verwarmen, inföhnen en naverwarmen.
 • Schoonmaken en ontvetten.
 • Printfolie, inkt, oplosmiddelen en lamineren.
 • Rakeldruk en het vloeien van de lijm.
 • Extreme omstandigheden tijdens of na montage.
 • Het maken van ‘Inlays’ en het gebruik van Knifeless tape.
 • Tips en ‘troubleshooting’.

DDS DrumaDDS Druma BV is al sinds 1956 prominent toeleverancier van verbruiksmaterialen en apparatuur voor de sign-, print- en zeefdrukindustrie. Naast de bekende A-merken bieden wij tevens voordelige eigen merken aan voor de Nederlandse en Belgische markt. Wij kenmerken ons door een zeer breed assortiment, scherpe prijzen en gedegen kennis van de markt en alle denkbare toepassingen.

Niet alleen in de autosport is decoratie al lang gemeengoed, ook zakelijke toepassingen en particulier gebruik groeien de laatste jaren enorm. Niet in de laatste plaats door het aantal innovatieve foliematerialen en verwerkingsmogelijkheden die jaarlijks op de markt komen. Bijblijven met uw kennis en ervaring zijn daarom enorm belangrijk voor het succesvol toepassen van belettering en wrappen. Uw klanten hebben hoge verwachtingen van hun project en wij zijn van mening dat we u als professionele gebruiker hierbij verder kunnen brengen.

Om deze reden is Druma sinds 2018 partner van TAC Academy. Met deze samenwerking hebben wij de best beschikbare kennis over materialen en toepassingen gebundeld, waarmee we u kunnen verzekeren van een waardevolle voorsprong in uw markt. En natuurlijk zijn deze workshops niet alleen leerzaam, ze zijn bovendien gezellig en maken dat u collega’s ontmoet met wie u ervaringen kan uitwisselen.

Wat is er inbegrepen bij deze praktijktraining?

De nieuwste, innoverende en meest veilige technieken worden behandeld, gedemonstreerd en uitgebreid geoefend. Deze workshop start beide dagen om 09:00 uur in Waalwijk en duurt tot 16:00 uur. Inbegrepen is beide dagen uitgebreide lunch. Er wordt gewerkt met de betere merken folie, je ontvangt wat basisgereedschap en natuurlijk, een certificaat na afloop!

Praktijktraining: Onthechten van folie voorkomen

Aanvangsniveau: geen
Niveau: beginner
Duur: 2 dagen van 7 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 3 / maximaal 5

Studiebelasting
Cursusomvang in uren 14 lesuren / 2 lessen van ieder 7 uur.

Studiemateriaal:
Inbegrepen zijn een set tools (gereedschap). Indien gewenst kan jij zelf werkschoenen en werkkleding meenemen.

Eindtoets / Certificering:
Deze cursus wordt bij een positieve beoordeling afgesloten met een certificaat van TAC Academy.

Informatie en aanmelding:
Om je aan te melden kun je op de rode “direct aanmelden” knop klikken. In de agenda of op deze pagina. Eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur cursus
2 dagen

Deelnemers
Min 3 / Max 5

€ 650,00

Vrijgesteld van BTW
Incl. lunch, set tools en certificaat
De waardering van tacacademy.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 846 reviews.