Praktijktraining: Carwrapping – basisvaardigheden

cursus carwrappingAltijd al willen leren hoe jij zelf een auto kan wrappen? Dan is onze cursus Carwrapping echt iets voor jou! Tijdens deze cursus leren wij jou in de praktijk op een begrijpelijke manier de diverse technieken van het Carwrappen. Wij leren jou hoe jij zelfstandig een complete auto kan wrappen zonder de lak te beschadigen. Deze cursus is voor iedereen die de techniek van carwrapping eigen willen maken. Er is geen voorkennis voor nodig.

Auto als nieuw met Carwrapping!
Hoe geef je een oude auto, weer een nieuwe look? Een auto volledig omtoveren naar een nieuwe look is mogelijk door middel van Carwrapping. Egale kleuren of geprinte folies zorgen naast reclame voor extra lakbescherming. Carwrapping is een sterk groeiende toepassing, maar is zonder goede vaardigheden erg lastig toe te passen. Deze cursus is ook interessant voor diegene die al bekend zijn met het beletteren en zich verder wil specialiseren.

Wat is Carwrapping:
Auto wrappen of carwrapping is een auto voorzien van een folie. Deze folie kan een print hebben of een enkele kleur zijn. Naast het wrappen van de auto voor reclame en promotie doeleinden wordt auto wrappen ook toegepast om de lak van de auto te beschermen. Er word dan gebruik gemaakt van onzichtbare wrap folie en is puur ter bescherming van de lak.
Het zelf car wrappen van een auto is een klus die veel geduld en tijd vraagt. Maar zeker mogelijk is om te doen! Indien u van plan bent zelf een auto te wrappen dan is onze cursus carwrapping de juiste stap in de goede richting.

Wat leer jij bij de cursus Carwrapping:
Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt zijn de onderstaande onderwerpen:

 • Hoe werk ik veilig en wat voor PBM’s heb ik nodig?
 • Wrapping folie mogelijkheden en beperkingen.
 • Waar kan ik wrapping folie aanschaffen.
 • Materiaaleigenschappen en soorten.
 • Wetgeving met bate tot kleurverandering auto.
 • Gereedschappen, gebruik van messen en föhn.
 • Reiniging en voorbehandeling ondergrond.
 • Veilig werken.
 • Berekenen hoeveelheid folie.
 • Stappenplan / PVA.
 • Montage, föhnen (stretchen), afwerking.
 • Onderhoud en reiniging.

DDS DrumaDDS Druma BV is al sinds 1956 prominent toeleverancier van verbruiksmaterialen en apparatuur voor de sign-, print- en zeefdrukindustrie. Naast de bekende A-merken bieden wij tevens voordelige eigen merken aan voor de Nederlandse en Belgische markt. Wij kenmerken ons door een zeer breed assortiment, scherpe prijzen en gedegen kennis van de markt en alle denkbare toepassingen.

Niet alleen in de autosport is decoratie al lang gemeengoed, ook zakelijke toepassingen en particulier gebruik groeien de laatste jaren enorm. Niet in de laatste plaats door het aantal innovatieve foliematerialen en verwerkingsmogelijkheden die jaarlijks op de markt komen. Bijblijven met uw kennis en ervaring zijn daarom enorm belangrijk voor het succesvol toepassen van belettering en wrappen. Uw klanten hebben hoge verwachtingen van hun project en wij zijn van mening dat we u als professionele gebruiker hierbij verder kunnen brengen.

Om deze reden is Druma sinds 2018 partner van TAC Academy. Met deze samenwerking hebben wij de best beschikbare kennis over materialen en toepassingen gebundeld, waarmee we u kunnen verzekeren van een waardevolle voorsprong in uw markt. En natuurlijk zijn deze workshops niet alleen leerzaam, ze zijn bovendien gezellig en maken dat u collega’s ontmoet met wie u ervaringen kan uitwisselen.

Wat is er inbegrepen bij deze praktijktraining:
De totaalprijs is inclusief de kosten van het lesmateriaal, een naslagwerk, en voorbeelden uit de praktijk. Ook krijg jij van ons een set met tools (toolbag gevuld met rakel, wrapwiltjes, rakelvilt, snijmesje en 2 wraphandschoenen), welke jij na deze cursus mag houden. Ook ligt er meer dan voldoende folie voor je klaar, zodat je tijdens deze 2 dagen kunt oefenen. Uiteraard zorgen wij ook voor iets te drinken en een uitgebreide lunch. Na afloop van de cursus ontvangt je tevens van ons een certificaat.

Carwrap certificaat
Deze vakcursus wordt afgesloten met een TAC Academy Certificaat van vakbekwaamheid.

Meer leren? Volg ook de vervolgcursus Carwrapping
Voor deze praktijktraining is er ook een eendaagse vervolgtraining. Tijdens deze eendaagse praktijktraining gaan wij dieper in op hetgeen er tijdens de basisvaardigheden lessen is uitgelegd. Meer informatie over deze vervolg cursus kunt hier vinden: Praktijktraining: Car Wrapping – vervolg cursus

Praktijktraining: Car Wrapping – basisvaardigheden

Aanvangsniveau: geen
Niveau: beginner
Duur: 2 dagen van 7 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 3 / maximaal 5

Studiebelasting
Cursusomvang in uren 14 lesuren / 2 lessen van ieder 7 uur.
Voor de deelnemers die dit vak professioneel willen leren beoefenen, adviseren we om na deze basiscursus de vervolgcursus te volgen.

Studiemateriaal:
Inbegrepen zijn een set tools (gereedschap) en naslagwerk welke jij na de cursus mag houden. Indien gewenst kan jij zelf werkschoenen en werkkleding meenemen.
Ook ligt er meer dan voldoende folie voor je klaar, zodat je tijdens deze 2 dagen kunt oefenen.

Eindtoets / Certificering:
Deze cursus wordt bij een positieve beoordeling afgesloten met een certificaat van TAC Academy.

Informatie en aanmelding:
Om je aan te melden kun je op de rode “direct aanmelden” knop klikken. In de agenda of op deze pagina. Eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur cursus
2 dagen

Deelnemers

Wij werken in kleine groepen, aan deze cursus kunnen maximaal 5 personen deelnemen.

€ 695 p.p.

Vrijgesteld van BTW
incl. lunch en certificaat
De waardering van tacacademy.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 379 reviews.