Praktijktraining: Turbo techniek

Doelgroep: Leerling (monteur) die meer te weten wil komen over de techniek van een turbo.

Het rendement en het vermogen van een motor kan verhoogd worden door het monteren van een turbo (drukvulling). Met name door het downsizen dan de hedendaagse motoren worden de turbo’s steeds belangrijker. Tijdens deze training wordt de cursist bekend gemaakt met de technieken en kenmerken van turbo’s die voorhanden zijn.

De cursist leert de verschillende soorten drukvulling te herkennen en hier praktisch mee om te gaan. Bij storing kan de cursist via communicatie- en meetapparatuur diagnose stellen. Bij onderhoud zorgt de cursist dat de turbo in goede conditie blijft door korte controles en de juiste vloeistoffen en onderhoudsinterval voor te schrijven. Bij een defect aan een turbo kan de deelnemer oorzaak en gevolg herkennen waardoor een efficiënte reparatie volgt en verdere schade zoveel mogelijk voorkomen wordt.

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt:

  • Werking van een compressor (g-lader, rootsblower).
  • Werking van een (variabele) turbo, bi-turbo, twinscroll turbo, dual (twin) turbo.
  • Stappenplan bij diagnose aan een turbo systeem.
  • Onderhoud te doen aan turbo’s.
  • Het controleren van essentiële externe onderdelen.
  • Diagnose stellen met diverse meetapparatuur.

Eerstvolgende beschikbare datum:
Er is nog geen datum bekend.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur
1 dag

Maximaal
6 personen

€ –,–

excl. BTW
De waardering van tacacademy.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 307 reviews.