Back

Praktijktraining: Sleutelen aan een klassieker – basisvaardigheden

Doelgroep: Iedereen die zijn klassieke auto beter wil leren kennen en kleine problemen zelf op wil lossen.

Tijdens deze cursus duiken we in de wereld van de klassiekers. Je leert de meest voorkomende zaken praktisch aan te pakken. Er is geen voorkennis noodzakelijk, alles wordt tijdens de cursusdag duidelijk uitgelegd. Aan de hand van een klassieke auto die opgesteld staat in de werkplaats bekijken wij wat er allemaal voor onderdelen aan de auto zitten en waarvoor ze dienen en wat u er eventueel zelf aan kan doen. Vervolgens ga je zelfstandig in een praktijkopstelling werken aan diverse componenten van de auto.

Wellicht is de praktijktraining “Revisie draaiend gedeelte” ook interessant voor u. Deze praktijktraining heeft betrekking op het opbouwen, reviseren, controleren / nakijken en het afstellen van het draaiend gedeelte van de motor. Onderdelen die ook terug komen bij een klassieke auto

CRKBO
TAC Academy, is geregistreerd in het CRKBO register en voldoet aan de kwaliteitscode voor onderwijsinstellingen in het kort beroepsonderwijs. De cursussen en opleidingen die wij aanbieden zijn daarmee vrijgesteld van BTW. Ben jij in bezit van een leercheque? Of heb je een opleidingsbudget? Weet dan dat je budget 100% besteed kan worden, er wordt dus geen BTW berekent.

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt:

 • Controleren van de voorremmen
 • Controleren van de achterremmen
 • Eventueel vervangen van remblokken en remschoenen
 • Ontluchten van remmen
 • Ontsteking controleren
 • Contactpunten vervangen en afstellen
 • Afstellen van de ontsteking
 • Klepspeling controleren
 • Vloeistoffen controleren en eventueel hoe deze te vervangen
 • Olie en luchtfilter controleren en eventueel vervangen
 • Controleren van wiellager en de afstelling ervan
 • Controleren wielophanging / schokbrekers

Zo schrijft AD.nl:
Sinds 1 januari 2021  is de verplichte apk-keuring voor een auto op het moment dat deze 50 jaar of ouder is komen te vervallen. Wie dus een auto bezit die op 1 januari 1971 of eerder op de weg is gekomen, is vanaf die dag al vrijgesteld. Eerder gold de vrijstelling enkel voor auto’s van vóór 1 januari 1960. Minister Cora van Nieuwenhuizen licht in een persverklaring toe waarom dit besluit genomen is: ,,Oldtimers zijn vaak in handen van echte liefhebbers. Zij besteden veel aandacht aan het onderhoud van hun voertuig en gaan er relatief weinig mee de weg op. Om de eigenaren niet onnodig op kosten te jagen, hoeven zij als hun voertuig 50 jaar of ouder is straks niet meer naar de garage voor een verplichte keuring.

KENNIS DREIGT VERLOREN TE GAAN

Onderhoud van een klassieker is erg belangrijk. Het probleem is dat veel garagebedrijven niet meer zijn ingesteld op klassieke auto’s, daardoor dreigt kennis verloren te gaan.

TAC Academy heeft diverse cursussen ontwikkeld omtrent de klassieker; eenvoudige sleutelcursussen voor beginners en vervolgcursussen voor diegene die dieper op de materie willen ingaan. Klik hier voor het actuele aanbod.

Praktijktraining: Sleutelen aan een klassieker – basisvaardigheden

Aanvangsniveau: geen
Niveau: beginner
Duur: 1 dag van 6,5 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 4 / maximaal 6

Studiebelasting
Cursusomvang in uren 5,5 uur

Studiemateriaal:
Voor deze praktijktraining is geen studiemateriaal benodigd.

Eindtoets / Certificering:
Deze cursus wordt bij een positieve beoordeling afgesloten met een certificaat van TAC Academy.

Informatie en aanmelding:
Om je aan te melden kun je op de rode “direct aanmelden” knop klikken. In de agenda of op deze pagina. Eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur
1 dag

Deelnemers

Wij werken in kleine groepen, aan deze cursus kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

€450 p.p.

vrijgesteld van BTW
Incl. lunch en certificaat
De waardering van tacacademy.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 657 reviews.