Back

LIVESTREAM Theoriecursus: Wegligging voor competitie auto’s

Doelgroep:
Iedereen die in de autosport actief is en die meer over de afstelling / wegligging van de auto te weten wil komen.

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt:
Vanzelfsprekend worden ook de banden besproken, want alleen als je begrijpt hoe je banden optimaal kan benutten ga je begrijpen wat we willen van de vering, schokdempers, anti-rollbar, aerodynamica etc.

Het gebruik en de afstelling van de anti-roll bar wordt uitgebreid uitgelegd.

Bij de schokdempers leer je dat deze veel meer doen dan alleen hobbels weg dempen, en je leert dan ook hoe ze een wezenlijke bijdrage leveren aan het gedrag in bochten.

Basis is natuurlijk een goede uitlijning en vooral uitweging, hier worden dan ook handige tips over gegeven.

Het ligt voor de hand dat, als je met een auto gaat racen, je de rijhoogte verlaagt. Maar wist je dat je dan méér roll krijgt…? Hier gaan we uitgebreid op in, en leer je hoe je hier mee om moet gaan.

Deze basiscursus was een eye-opener voor de vele deelnemers die je zijn voorgegaan.

Hoe werkt de Livestream?
Zit je in tijdnood, maar wil je wel graag deze cursus volgen? Dat kan! Reserveer een ticket voor de LIVESTREAM. Wanneer je je hiervoor inschrijft ontvang je het cursusboek per post, die je tijdens de training kunt gebruiken. Een werkdag voor de training ontvang je per e-mail een link en een inlogcode. Tip: check ook je ongewenste inbox. Alle vragen worden verzameld door de trainer en worden na de presentatie behandeld.

Deze cursus in het echt bijwonen?

Meld je aan voor de cursus op onze locatie.

Ton Serne

Deze theoriecursus wordt gegeven door ing. Ton Serné, bekend om zijn vakkennis op het gebied van de wegligging van racewagens. Ton was monteur, coureur, teammanager en ontwerper bij vele teams in Nederland en daarbuiten. Hij stelde zijn studie Werktuigbouwkunde af op dit onderwerp af, en hield zijn kennis daarna altijd up-to-da­te.

Meer over Ton Serné

Ton Serné

Er is ook een vervolg op deze cursus:
Tweedaagse Workshop “Magic Numbers voor Racewagens”
Elke engineer behoort de ‘Vijf Magic Numbers’ van zijn racewagen te kennen: statische gewichtsverdeling, verdeling van de roll-weerstand, verdeling van de gewichtstransfer, de aerodynamische krachtverdeling en de demperkarakteristieken. Alleen met kennis van deze cijfers kan een engineer snel de juiste beslissingen nemen op basis van feiten, en niet op basis van een ‘onderbuikgevoel’. Klik hier voor meer informatie!

Theoriecursus: Wegligging voor competitie auto’s

Aanvangsniveau: geen
Niveau: beginner
Duur: 1 dagdeel van 4 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 6 / maximaal 10

Studiebelasting
Cursusomvang in uren 4 lesuren.

Studiemateriaal:
Naslagwerk is inbegrepen.

Eindtoets / Certificering:
Niet van toepassing.

Informatie en aanmelding:
Om je aan te melden kun je in de agenda of op deze pagina de rode “direct aanmelden” knop klikken. Eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur
1 dagdeel

Deelnemers

LIVESTREAM

€ 90 p.p.

Vrijgesteld van BTW
.
De waardering van tacacademy.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 849 reviews.