Back

Introductie 2D en 3D CAD tekenen, modelleren en 3D printen.

Wat is de toekomst van de maakindustrie?
De toekomst van de maakindustrie is hier. En die toekomst brengt radicale veranderingen met zich mee in de manier waarop dingen worden ontworpen, gemaakt en gebruikt. Dit zorgt voor een golf van verandering in iedere industrie die wij kennen: architectuur, engineering, constructie, productie en media. Met de juiste kennis en vaardigheden is deze golf van verandering jouw kans!

Wat verandert er dan allemaal?
Industrieën smelten samen. Ze innoveren sneller dan ooit. Kijk naar microfabrieken die razendsnel gepersonaliseerde producten leveren aan veeleisende consumenten. Of naar de bouw, waar steeds vaker en sneller wordt gewerkt met prefab bouwelementen. In glossy’s worden flitsende visualisaties getoond van producten die nog in ontwikkeling zijn, om zo buzz te creëren voor de verkoop begint. Afgekeken van de auto-industrie die al jaren volle zalen trekt met conceptmodellen die ons moeten verleiden tot aankopen.

We herkennen 3 tijdperken van verandering.
De jaren 80 van de vorige eeuw waren het tijdperk van documentatie. Met behulp van AutoCAD software werd het mogelijk technische 2D tekeningen met behulp van de computer te vervaardigen.

Het begin van de 21e eeuw leidde het tijdperk van optimalisatie in. Met behulp van 3D modelleren in Inventor werd het steeds eenvoudiger simulatie en analyse in het ontwerpproces te integreren. Hiermee kon worden gesimuleerd hoe een ontwerp in werkelijkheid zou werken en konden aanpassingen worden doorgevoerd voor het eerste prototype werd gebouwd.

Nu en in de toekomst leven we in het tijdperk van verbinding. Nieuwe in de Cloud werkende diensten die een compleet nieuw ontwerp-ecosysteem bieden, zoals Fusion 360, maken het mogelijk om met ongekende computerrekenkracht processen te ondersteunen, en mensen en dingen te verbinden.

Hoe ziet de toekomst er dan uit?
Samensmelten. Integreren. Verbinden. Het is nu al zichtbaar in alle takken van industrie. Ben je een zelfstandig ondernemer of maak je deel uit van een grote organisatie? Het maakt niet meer uit. De huidige technologie geeft startups dezelfde kansen als grote zakelijke reuzen.
Moet je je deze nieuwe manier van werken dan helemaal alleen eigen maken? Wij kunnen je helpen om jou of jouw bedrijf voor te bereiden en te groeien in dit nieuwe veranderende tijdperk.

U kent natuurlijk TAC Academy al. TAC Academy biedt diverse cursussen, trainingen en workshops aan die te maken hebben met voertuigen in de breedste zin des woord. Ons aanbod bestaat onder andere uit auto-, motor-, fiets- en scootertechniek, gericht op niveau 1 t/m 4. Ook kunt u bij ons terecht voor SVA-docentenopleidingen en GMTO-opleidingen.

TAC Academy heeft nu de samenwerking gezocht met CADdesign CAD trainingen. Harold Weistra is een ervaren AutoCAD, Inventor en Fusion trainer en kan jou helpen dat wat jij wilt tekenen in CAD te tekenen. Zowel in 2D als in 3D. Wil je een animatie maken, een montage instructie, doorbuiging berekenen, laser snijden of 3D printen? Het begint allemaal met een basiscursus in 1 van deze 3 CAD-pakketten van marktleider Autodesk.

Kom op 2 oktober kennismaken met deze software. Harold Weistra zal hierbij meer over de achtergrond van de software vertellen, en een demonstratie geven van het uittekenen van een product. Dit product zal ook 3D geprint aanwezig zijn. Wil je hierna meer weten? Vanaf 2020 zal TAC Academy plaats bieden aan de basis trainingen van CADdesign. Maak deze avond je interesse bekend en we voorzien je van meer informatie.

1 avond

min: 15
max: 25

€ 49,50

excl. BTW
Besluit u een cursus te volgen dan krijgt u dit bedrag als korting op de cursus!
De waardering van tacacademy.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 826 reviews.