Praktijktraining: E-Bike Specialist Basisvaardigheden

Doelgroep: Bedoeld voor personen die de E-Bike techniek willen leren en hiermee meer mee willen gaan doen.

Ben jij een fietsenmaker die het mechanische deel van het vak goed beheerst, maar die het werken met e-bikes lastig vindt? Dan is onze basiscursus e-bike ideaal voor jou. In drie dagen leer je de techniek van een E-Bike. Systeemkennis en storingen zijn essentiële onderdelen van deze dagen. Tijdens deze praktijktraining ga jij heel praktisch aan de slag met verschillende systemen. Na deze cursus ben je vertrouwd met elektrische systemen en kun je de meeste diagnoses voor e-bikes stellen. Onder leiding van een ervaren leermeester, afhankelijk van je voorkennis en ervaring, zal je een flinke stap maken in de richting van e-bike specialist.

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt:

  • Elektrotechniek bij een E-Bike
  • Multi-meter gebruik
  • Systeemkennis en onderdelen van een E-Bike
  • Verschillende aandrijfsystemen van een E-Bike
  • Diagnose stellen
  • Veiligheid E-Bike
  • Techniek, onderhoud, diagnose en capaciteitstest van E-Bike accu
  • Laders
  • Onderhoud van een E-Bike

Na deze training ben je instaat om bij storing aan de E-Bike snel de juiste diagnose te stellen om het systeem te verbeteren of te herstellen. Systemen van Bosch, Shimano e.d. worden niet behandeld. Deze leveranciers hebben hiervoor hun eigen trainingsprogramma.

Tijden:
Voor beschikbare cursusdata kunt u onderaan deze pagina de agenda raadplegen. Elke cursusdag duurt van 09:00 tot 16:00 uur. In de middag verzorgen wij voor u een uitgebreide lunch (koud/warm).

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur cursus
3 dagen

Deelnemers
Min 4 / Max 6

€ 895,00

excl. BTW
incl. lunch, naslagwerk en certificaat
De waardering van tacacademy.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 201 reviews.