Back

Praktijktraining: Professioneel auto poetsen en polijsten

Doelgroep:
Degene die de techniek van poetsen en polijsten van een auto eigen willen maken. Er is voor het volgens van deze praktijktraining geen voorkennis nodig.

Deze dag staat in het teken van het vakkundig leren poetsen en polijsten van auto’s. Dit is een aanrader voor mensen die willen beginnen als detailer of een autopoetsbedrijf willen starten. Na deze dag kun je prima uit de voeten met de geleerde kennis.

De training beginnen we met een uitgebreid theorie gedeelte waarin je kennis opdoet over het wassen en reinigen voor en na het polijstproces. Ook krijg je meer informatie over lakopbouw en over verschillende hardheden van de lak. Tevens gaan we dieper in op defecten die we tegen kunnen komen in de lak en hoe we die het beste kunnen behandelen voor het beste hoogglans resultaat.

Ook complexere vraagstukken zijn zeer welkom tijdens deze training. Heb je specifieke vragen betreft deze training, stel ze gerust aan de trainer tijdens deze praktijkdag.

Er wordt geoefend op eigen auto van de cursist.

Wil je doorgroeien in deze branche? Check dan de onderstaande 1-daagse vervolg training: Praktijktraining: Poetsen & polijsten – vervolg

CRKBO
TAC Academy, is geregistreerd in het CRKBO register en voldoet aan de kwaliteitscode voor onderwijsinstellingen in het kort beroepsonderwijs. De cursussen en opleidingen die wij aanbieden zijn daarmee vrijgesteld van BTW. Ben jij in bezit van een leercheque? Of heb je een opleidingsbudget? Weet dan dat je budget 100% besteed kan worden, er wordt dus geen BTW berekent.

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt:

 • Theorie over wassen, voordat je gaat polijsten
 • Theorie over wassen voor het onderhoud van een gepolijste auto
 • Theorie over lakopbouw en verschillende defecten in de lak
 • Uitleg over verschillende polijstmethoden en verschillende polijstmachines
 • Kleien
 • Afplakken
 • Excentrisch polijsten van de lak naar hoogglans
 • Veilig verwijderen van defecten uit de lak
 • Verschillende soorten lakbescherming
 • 100% focus op jouw en je wensen en extra aandacht voor details.
 • Praktijkoefeningen op diverse proefstukken en praktijkervaring op echte auto’s.Tijdens deze dag wordt er gewerkt met Rupes lhr15.

Certificering
Na afloop ontvangt de cursist een certificaat.

Praktijktraining: Professioneel auto poetsen en polijsten

Aanvangsniveau: geen
Niveau: beginner
Duur: 1 dag van 7,5 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 3 / maximaal 6

Studiebelasting
Cursusomvang in uren 6,5 lesuren.
De aangeboden training bevat geen zelfstudie.

Studiemateriaal:
De powerpoint presentatie ontvang je na afloop van de training per e-mail. Indien gewenst kan jij zelf werkschoenen en werkkleding meenemen (niet verplicht).

Eindtoets / Certificering:
Deze cursus wordt bij een positieve beoordeling afgesloten met een certificaat van TAC Academy.

Informatie en aanmelding:
Om je aan te melden kun je in de agenda of op deze pagina op de rode “direct aanmelden” knop klikken. Eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur cursus
1 dag

Deelnemers

Wij werken in kleine groepen, aan deze cursus kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

€ 450 p.p.

Vrijgesteld van BTW
incl. lunch en certificaat
De waardering van tacacademy.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 657 reviews.