Praktijktraining: Keramische Coating aanbrengen

Doelgroep:
Deze praktijktraining is geschikt voor iedereen met ervaring in het polijsten van lakken en voor autopoetsers die zich verder willen ontwikkelen in het ‘Detailen’ van auto’s.
Voor deze cursus is het van belang dat je de basiscursus ‘Professioneel Auto Poetsen en Polijsten’ al hebt gevolgd, of dat je al enige jaren ervaring hebt in het polijsten van lakken.

Er is steeds meer vraag naar het aanbrengen van Keramische- of Glascoatings op auto’s.
Vooral eigenaren van bijzondere auto’s willen dat hun auto blijvend blinkt en dat de lak goed bestand is tegen invloeden van buitenaf.
Een Keramische- of Glascoating is daar uitstekend geschikt voor. Het aanbrengen van deze coating en de voorbereiding die ervoor nodig is vraagt echter training en oefening om fouten en defecten te voorkomen.

In deze ‘Praktijktraining Keramische Coating aanbrengen’ gaan we dieper in op de vraag wat een keramische coating is en wat de voordelen én nadelen zijn. Ook verschillen met andere producten komen aanbod, zoals wax en sealant.

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt:

  • Het verschil tussen wax, sealants en coatings
  • Waarom zou je kiezen voor een glascoating of keramische coating?
  • Verschillende soorten keramische coatings en glascoatings.
  • Wat is er allemaal verkrijgbaar op de markt?
  • Lakverzegelingen voor coatings.
  • Voorbereiding voordat de coating wordt aangebracht
  • Aanbrengen van de coating
  • Corrigeren van fouten en defecten

 

Attentie:
Dit is zeker geen training voor absolute beginners. Wij verwachten dat de deelnemer in ieder geval in staat is om zelfstandig op de juiste manier een voertuig te kunnen reinigen en polijsten, zoals wordt behandeld in onze praktijktraining ‘Professioneel auto poetsen en polijsten’. Of je hebt reeds een goede kennis van het polijsten.
In onze praktijktraining ‘Professioneel auto poetsen en polijsten’ gaan we tot 75% krasvrij resultaat. Bij de “Praktijktraining Keramisch Coating aanbrengen”  gaan we dieper in op het polijsten en verwijderen we lakdefecten tot 95%, wat nodig is om een keramische coating op aan te brengen.

Resultaat:
Na deze cursusdag heb je een goede basiskennis over keramische – en glascoatings en kun je zelfstandig coatings aanbrengen en corrigeren.

Praktijktraining: Gelcoat Polijsten

Aanvangsniveau: ervaring vereist
Niveau: ervaring vereist
Duur: 1 dag van 7 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 4 / maximaal 6

Studiebelasting
Cursusomvang in uren 6 lesuren.

Studiemateriaal:
Niet van toepassing. Indien gewenst kan jezelf werkschoenen en werkkleding meenemen (niet verplicht).

Eindtoets / Certificering:
Deze cursus wordt bij een positieve beoordeling afgesloten met een certificaat van TAC Academy.

Informatie en aanmelding:
Om je aan te melden kun je in de agenda of op deze pagina de rode “direct aanmelden” knop klikken. Eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur cursus
1 dag

Deelnemers

Wij werken in kleine groepen, aan deze cursus kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

€ 350 p.p.

Vrijgesteld van BTW
incl. lunch en certificaat
De waardering van tacacademy.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 379 reviews.