Back

Theoriecursus: Oriëntatie op Ondernemerschap

Doelgroep:
Iedereen die een eigen bedrijf wilt starten en graag meer wilt weten over het ondernemerschap. De dag is bedoeld als introductie voor ondernemerschap. Stel al je vragen, die je hebt rond het voor jezelf beginnen.

 • In Nederland dromen zo’n 1.000.000 mensen van een eigen bedrijf.
 • Per jaar gaan 300.000 van hen zich oriënteren.
 • 160.000 mensen schrijven zich daadwerkelijk in bij de KvK.

Denk je erover om voor jezelf te beginnen? Zou jij graag willen weten wat er allemaal bij het ondernemerschap komt kijken? Wil jij graag weten of ondernemen echt iets voor jou is? Meld je dan aan voor de training “Oriëntatie op Ondernemerschap” gegeven door Oscar Bulthuis.

Hoe zou het zijn als jij in één ochtend…

 • Al je vragen kunt stellen?
 • Met anderen kunt sparren over je ideeën en jouw eigenschappen als ondernemer.
 • Te weten komt waar (en of!) je moet beginnen en hoe je het kan aanpakken.

Wat er onder andere tijdens deze training aan bod komt:

 • Wat komt er allemaal bij kijken als je voor jezelf wilt starten?
 • Wat zijn de cruciale ondernemersvaardigheden?
 • Hoe kies je je rechtsvorm, hoe werkt het inschrijven?
 • Hoe vertaal je je idee of passie in een ‘gouden idee’, zodat je er je brood mee kunt verdienen?
 • Hoe kun je leren kijken naar klant en concurrentie?
 • Is het eigenlijk wel iets voor jou om voor jezelf te beginnen, past het bij je?
 • Introductie van het ondernemingsplan: nut en noodzaak, inclusief template.

Verloop van de dag:

De training “Oriëntatie op Ondernemerschap” duurt van 10.30 tot 14.00 uur. Tijdens deze training ligt de focus op jouw vragen en gaan wij hier interactief mee om. Er is voldoende ruimte om te netwerken en sparren. Rond 12.00 uur is er een uitgebreide lunch voor alle deelnemers.

De Starters AcademieIn 2011 is Oscar Bulthuis voor zichzelf begonnen en in 2013 werd zijn boek ‘Ondernemen is net reizen‘ gepubliceerd. Ruim een jaar later richtte Oscar Bulthuis “De Starters Academie” op. Met De Starters Academie helpt hij ondernemers met ‘het vak’ ondernemen. Maar Oscar Bulthuis is niet altijd ondernemer geweest. Na ongeveer 15 jaar in loondienst te hebben gewerkt, was het tijd voor hem om het roer om te gooien. Dit was een moeilijke, maar ook een hele logische stap.

Ook nu zijn er veel gedreven mensen die deze stap overwegen, maar ook twijfelen. Want wat komt er allemaal bij kijken? “Past het wel bij mij”? Waarin verschilt ondernemerschap van een baan in loondienst? Welke afwegingen gelden hierbij? Oscar Bulthuis weet als geen ander hoe fijn het is om (weer) in balans te zijn en werk te kunnen doen waar je je gewaardeerd voelt en waarin je in je element bent. Het verhoogt je plezier in je leven en vergroot je zelfvertrouwen. Maar uiteraard is het ook belangrijk dat je je er je brood mee kunt verdienen.

De keuze om ‘voor jezelf te beginnen’ is een spannende keuze. Met de training “Oriëntatie op Ondernemerschap” gaat Oscar Bulthuis jou helpen in dit proces.

Oscar Bulthuis is auteur, ondernemer en oprichter van De Starters Academie. Hij schreef eerder de bestseller Ondernemen is net reizen en is als docent Ondernemerschap verbonden aan Hogeschool Windesheim. Hij heeft inmiddels duizenden mensen geïnspireerd en geholpen met het starten van hun eigen bedrijf.

Training: Oriëntatie op Ondernemerschap

Aanvangsniveau: geen
Niveau: beginner
Duur: 1 dag van 4 uur
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 6 / maximaal 12

Studiebelasting
Trainings omvang in uren: 3,5 uur

Studiemateriaal:
Niet van toepassing

Eindtoets / Certificering:
Niet van toepassing

Informatie en aanmelding:
Om je aan te melden kun je in de agenda of op deze pagina de rode “direct aanmelden” knop klikken. Eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur cursus
1 dagdeel

Deelnemers

Wij werken in kleine groepen, aan deze cursus kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

€ 150 p.p.

Vrijgesteld van BTW
Inclusief lunch en certificaat
De waardering van tacacademy.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 885 reviews.