Introductie 3D ontwerpen en 3D printen voor automotive

Doelgroep
Voor iedereen die zelf onderdelen wil maken of vervangen. Ideaal voor bijvoorbeeld ontwerp-, bouw-, auto-, motor- en fietsindustrie.

3D ontwerpen en 3D printen is een veelzijdige techniek om zowel geometrische als vormvrije modellen te fabriceren. De techniek is dan ook zeer geschikt voor de mobiliteitsindustrie, zoals auto-, motor en fietsindustrie. Zo is er de mogelijkheid tot het reproduceren van een onderdeel of het ontwerpen en 3D printen van een volledig nieuw fiets, motor- of auto-onderdeel. Te denken valt ook aan een onderdeel voor bijvoorbeeld een meubelstuk of een demo model van een nieuw ontwerp. De mogelijkheden met 3D techniek zijn oneindig.

In deze cursus maak je kennis met het 3D modelleerprogramma Autodesk Fusion 360. Met een praktijkgerichte oefening ervaar je hoe je deze techniek in de praktijk gebruikt om een idee of een bestaand onderdeel om te zetten in een digitaal 3D model. Je krijgt een demonstratie over de techniek van 3D printen en hoe deze specifiek kan worden toegepast in de automotive om digitale ontwerpen te 3D printen.

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt:

  • Wat is 3D printen en welke mogelijkheden biedt het?
  • Toelichting over 3D modelleren en 3D ontwerpen.
  • Toelichting Autodesk Fusion 360.
  • Basisopdracht (bijv. fietsonderdeel of auto-onderdeel) waarin de werking van 3D modelleren aan bod komt.
  • 3D print-demonstratie
  • Uitleg welke materialen en 3D printers geschikt zijn.
  • De verschillende output-mogelijkheden van Autodesk Fusion 360, zoals 3D Printen, Rendering, Technische tekening, CNC, Lasersnijden, Sheet metal (metaalzetten, knippen, laseren).
  • Uitreiken 3D print van het 3D gemodelleerde onderdeel.

3D Educatie

3D Educatie verzorgt 3D print- en ontwerpcursussen, workshops en trainingen voor bedrijven en onderwijsinstellingen en richt zich volledig op educatie van innovatieve maak-technieken. In samenwerking met TAC Academy geeft 3D Educatie cursussen op het gebied van 3D modelleren en 3D printen en de nuttige inzet binnen verschillende branche.

Studiemateriaal
Tijdens deze cursus voer je de opdrachten uit op je eigen laptop. Je kunt eventueel ook een laptop tijdens de cursusdag van ons gebruiken. In de welkomstbrief wordt uitgelegd hoe je Autodesk Fusion 360 (gratis voor educatiedoeleinden!) kunt installeren op een laptop.

Eindtoetsing / certificering
Deze cursus wordt bij een positieve beoordeling afgesloten met een certificaat van TAC Academy en 3D Educatie.

Meer leren? Volg dan ook onze Basiscursus 3D ontwerpen en 3D printen voor automotive.
Voor deze cursus is er ook een tweedaagse vervolgcursus. Tijdens deze vervolgcursus gaan wij dieper in op hetgeen er tijdens de introductiedag is uitgelegd. Meer informatie over deze cursus kunt u hier vinden: Basiscursus 3D ontwerpen en 3D printen voor automotive

Introductie 3D ontwerpen en 3D printen voor automotive

Aanvangsniveau: U dient te beschikken over goede computervaardigheden
Niveau: beginner
Duur: 1 dag van 4 lesuren
Vrijstelling: niet van toepassing
Aantal deelnemers: minimaal 6 / maximaal 10

Studiebelasting
1 cursusdag van 4 lesuren

Studiemateriaal:
Tijdens deze cursus voer je de opdrachten uit op je eigen laptop. Je kunt eventueel ook een laptop tijdens de cursusdag van ons gebruiken. In de welkomstbrief wordt uitgelegd hoe je Autodesk Fusion 360 (gratis voor privé doeleinden!) kunt installeren op een laptop.

Eindtoets / Certificering:
Deze cursus wordt bij een positieve beoordeling afgesloten met een certificaat van TAC Academy en 3D Educatie.

Informatie en aanmelding:
Om je aan te melden kun je op de rode “direct aanmelden” knop klikken. In de agenda of op deze pagina. Eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Wil jij je inschrijven voor deze cursus maar de precieze datum is nog niet bekend of de genoemde datums schikken niet? Vul dan onderstaande formulier in en jij wordt als eerste op de hoogte gebracht als er een nieuwe datum bekend is! Hier zijn geen kosten aan verbonden en je zit nergens aan vast. Ook zullen wij bij voldoende aanmeldingen samen met jou en de andere deelnemers naar een geschikte datum zoeken.

Duur cursus
1 dag

Deelnemers

Wij werken in kleine groepen, aan deze cursus kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

€ 250 p.p.

Vrijgesteld van BTW
incl. lunch en certificaat
De waardering van tacacademy.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.5/10 gebaseerd op 504 reviews.