Theoriecursus “Wegligging voor competitie auto’s”

De theoriecursus “Wegligging voor competitie auto’s” is gericht op iedereen die in de autosport actief is als rijder of monteur. Met deze cursus leren wij jou wat de oorzaken van onderstuur en overstuur kunnen zijn, en hoe je tot een oplossing kan komen.

 • Eerstvolgende beschikbare cursus:

  Datum:
  zaterdag 7 maart 2020
  Inloop:
  12.30 – 13.00 uur
  Cursus: 13.00 – 16.00 uur

Er is ook een vervolg op deze cursus:

Tweedaagse Workshop “Magic Numbers voor Racewagens”
Elke engineer behoort de ‘Vijf Magic Numbers’ van zijn racewagen te kennen: statische gewichtsverdeling, verdeling van de roll-weerstand, verdeling van de gewichtstransfer, de aerodynamische krachtverdeling en de demperkarakteristieken. Alleen met kennis van deze cijfers kan een engineer snel de juiste beslissingen nemen op basis van feiten, en niet op basis van een ‘onderbuikgevoel’. Klik hier voor meer informatie!

Wat er onder andere tijdens deze cursus aan bod komt:

Vanzelfsprekend worden ook de banden besproken, want alleen als je begrijpt hoe je banden optimaal kan benutten ga je begrijpen wat we willen van de vering, schokdempers, anti-rollbar, aerodynamica etc.

Het gebruik en de afstelling van de anti-roll bar wordt uitgebreid uitgelegd.

Bij de schokdempers leer je dat deze veel meer doen dan alleen hobbels weg dempen, en je leert dan ook hoe ze een wezenlijke bijdrage leveren aan het gedrag in bochten.

Basis is natuurlijk een goede uitlijning en vooral uitweging, hier worden dan ook handige tips over gegeven.

Het ligt voor de hand dat, als je met een auto gaat racen, je de rijhoogte verlaagt. Maar wist je dat je dan méér roll krijgt…? Hier gaan we uitgebreid op in, en leer je hoe je hier mee om moet gaan.

Deze basiscursus was een eye-opener voor de vele deelnemers die je zijn voorgegaan.Prijs per persoon
€ 89,50Subtotaal
BTW
Totaal

1 dagdeel

min: 8
max: 14

€ 89,50

excl. BTW
Incl. samenvatting boekwerk